2017. július 29., szombat

Világörökségek nyomában a Boden-tó körül - III. rész




Svájc

 

Egy bőséges reggelit követően, melyet az airbnb-sszállásunkon fogyasztottunk el (annyira bőséges volt, hogy szendvicseket is készítettünk az útra), elindultunk Svájcba, St. Gallenbe.


Az államot majdnem 400 évvel a Magyar Fejedelemség után alapították. Ezen a kisebb, mint fél-Magyarországnyi területen „majdnem” ugyanannyian élnek, mint Magyarországon. Fővárosa Bern, de legnagyobb városa Zürich. Míg Magyarországon 8, addig Svájcban 12 UNESCO világörökségi helyszín található. Mi a Sankt Gallen-i kolostorba igyekeztünk, mely évszázadokon át Európa egyik legjelentősebb Benedek-rendi apátsága volt, és amely 1983 óta a világörökség része.

Svájcban tinédzser koromban sokat jártam, de mindig csak átutazóban. Maximum reggelizni álltunk meg, és technikai szünetekre, így a városait nem ismertem meg alaposabban.

Svájcról az emlékeimben az él, hogy nagyon tiszta, gyönyörűek a házak, virágosak az erkélyek és udvarok. Nagy (hihetetlenül) zöld mezőkkel van tele, azok meg tehenekkel, mindenhol farmok vannak, és szinte mindenhol büdös is van. Tele van hegyekkel, és alagutakkal, és az utak jó minőségűek.

Kíváncsi voltam, hogy mindez mennyit változott. És meglepődve tapasztaltam, hogy semennyit! Még mindig gyönyörű, és még mindig büdös. :-)

























 


FOLYT. KÖV.
 
 
 
Ha tetszett a cikk és szeretnél velem utazni máskor is, akkor kövesd a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalát, hogy bejárjuk a világot, és megosszuk egymással tapasztalatainkat! 
 
 
 
LINKEK/FORRÁSOK
 

 
(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent készítette.) 
 
 
 

2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!