2015. szeptember 9., szerda

Kanári-szigetek, Gran Canaria, PLAYA de AMADORES





Negyedik napot újra lazulósra vettük… tengerpart!!! (Azaz nem, bocsi, óceán part!!!)

Most egy másik strandra, a Playa de Amadores-re mentünk. (Végigjárjuk Netti kedvenc strandjait ;-) )
A Playa de Amadores-t Puerto Rico-t éppen elhagyva, továbbhaladva Puerto de Mogán felé találjuk. Egész Gran Canaria talán legszebb strandja egy szél- és hullám-védett öbölben létrehozott homokos-kavicsos strand, és nem csak Netti szerint a legszebb a szigeten. Lényegében még Puerto Rico-hoz tartozik, annak amolyan külvárosi részén fekszik. Hasonló látványt nyújt, mint az Anfi del Mar, de annál nagyobb területű. Ez is egy mesterségesen feltöltött homokos partszakasz. A strandon a víz mindenütt elég gyorsan mélyül. A kiépített “gát” csak az erősebb hullámoktól véd, kisebb hullámok itt is vannak, érdemes a víztől kicsit távolabb lepakolni a törölközőket és személyes dolgainkat, nehogy elázzanak.










Az utolsó kép szürke felhőiről jut eszembe, hogy mindig olyan érzésünk volt, hogy na most nemsokára esni fog az eső. A sziget közepén az 1950 méteres Pico de las Nieves vulkán magasodik, a Tejeda-hegység legmagasabb tagjaként. Ennek a csúcsa mindig felhőben állt. De a felhők hiába tűntek úgy, nem jöttek lejjebb, ki a sziget széle felé, és az eső nem esett egyszer sem, míg ott voltunk. Szóval nem, hiába szürke az ég, nem áztunk meg, sőt napoztunk, mert a parton már nem volt felhő. :-)



Ha tetszett a cikk és szeretnél velem utazni máskor is, akkor kövesd a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalát, hogy bejárjuk a világot, és megosszuk egymással tapasztalatainkat!



FOLYTATÁS ITT!



LINKEK:


https://hu.wikipedia.org/wiki/Gran_Canaria



2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!